Första bilden på Skodas nya kompakta elsuv

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 maj 2024

Senare i år ska vi få Skodas nästa elbil Elroq, en kompaktsuv som storleksmässigt blir jämförbar med nuvarande fossilbilen Karoq. Skoda har tidigare sagt att Elroq blir omkring 4,5 meter lång, vilket kan jämföras med nuvarande elsuven Enyaq som är 4,65 meter på längden.

Exakta tekniska detaljer har ännu inte avslöjats, men nu släpper Skoda de första teaserbilderna fronten av Elroq. Särskilt mycket får vi inte se, men Skoda trycker på att Elroq blir först ut med tillverkarens nya formspråk de döpt till “Modern Solid”. Något som ska ge kommande elbilar från Skoda en “genomgående robust look”.

Även Skoda Epiq kommer med tillverkarens nya formspråk.

Ett smakprov på det visades med konceptet för Skodas kommande billigare elbil Epiq. På den nya teaserbilden syns samma streckade ljusslinga i fronten. Strålkastarna skiljer sig däremot åt och hos Elroq ska det handla om senaste generationen LED-matrixstrålkastare.

Nyligen dök det även upp bilder på nätet som uppges visa Elroq med maskering. Vad som bekräftats är att Elroq precis som Enyaq kommer byggas med Volkswagenkoncernens elbilsplattform MEB. Förmodligen kommer den då även få koncernens senaste och mer effektiva drivlina APP550, som hittas i bland andra Volkswagen ID.7 samt uppdaterade versioner av andra modeller.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!