Frågespalt tar upp problem med vänner som laddar elbilen på garageuppfarten

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 jan 2015

Elbilarna har gjort ett genombrott i USA – nu har de dykt upp i en frågespalt för relationer i Detroit Free Press. Signatutren ”All Charged Up” skriver att han har en gammal vän som har skaffat ”en dyr eldriven sportbil” alltid parkerar den på garageuppfarten och dessutom kopplar den till eluttaget när han är på besök.

”All Charged Up” är irriterad eftersom elbilsvännen blockerar utfarten för hans fru och son och har också tagit reda på att det kostar en fem sex dollar att ladda batterierna.

”Kan du tipsa om ett trevligt sätt att tala om för honom att parkera bilen på gatan och att betala för elen han använder?”

Relationsexperten svarar att det inte alls kostar särskilt mycket att ladda en elbil och hänvisar till uppgifter från afdc.energy.gov som gör gällande att en laddning kostar i genomsnitt 2:64 dollar – och föreslår att vännen kanske borde fylla ”All Charged Ups” kaffekort med pengar för att betala för sig. Och så borde han förklara att frun och sonen blir irriterade för att de inte kan köra ut. Amy, som relationsexperten heter, anser därmed att det kaos som elbilar kan skapa i bensinbilarnas huvudstad är löst och tar sig därefter an nästa frågeställare som har frågor kring sexuell läggning och religion.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: