Giga Berlin bygger nu 4 000 Model Y i veckan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 feb 2023

Teslas europeiska fabrik utanför Berlin är byggd för en kapacitet att tillverka 500 000 elbilar om året. Enligt tyska myndigheter har Tesla även planer på att utöka fabriken för att kunna bygga en miljon bilar om året.

Ännu har inte den ursprungliga maxkapaciteten uppnåtts. Men tillverkningstakten ökar ständigt och nu meddelas en ny milstolpe från fabriken Giga Berlin.

Häromveckan byggdes där 4 000 exemplar av Model Y. I slutet av förra året meddelades att fabriken då kommit upp i 3 000 exemplar i veckan. Kort därefter kom även Teslas nya fabrik i Texas upp i samma antal. Hur många Model Y som det byggs i veckan där nu är oklart.

På sitt europeiska Twitterkonto presenterade Tesla en bild från fabriken vid Berlin med medarbetare kring tre Model Y. På en av dem ligger ett skynke över vindrutan där det står ”4K”, för 4 000.

Just medarbetare till fabriken är annars något som Tesla haft en del problem med att hitta. Idag uppges 10 000 personer vara anställda vid Giga Berlin. Målet just nu är däremot 12 000.

Hur produktionen vid Giga Berlin går till visade Tesla nyligen i några korta videos på Twitter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: