Grande Panda får inbyggd kabel för hemmaladdning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 aug 2024

Nya modeller som kommer upp i en hög effekt vid snabbladdaren får ofta stor uppmärksamhet. Korta laddstopp är ju också välkommet under långresan, men i de flesta fallen laddas elbilen ändå hemma. Något som Fiat ser ut att ha tänkt på när de tog fram nya eldrivna Grande Panda. För framme i fronten under Fiat-emblemet hittas en kabel fastmonterad för AC-laddning med ombordladdaren på 7,4 kW. Snabbladdning är möjligt med en effekt på 100 kW och för det finns en laddport på sidan baktill.

Lösningen med en fast kabel är smidig och gör det enkelt att koppla in bilen för laddning när du kommer hem. Nackdelen är så klart om kabeln skadas eller går sönder, vilket då sannolikt kräver ett besök hos verkstaden.

Fiat Grande Panda använder Stellantiskoncernens Smart Car-plattform och delar därmed teknik med Citroën ë-C3, som vi provkörde tidigare i år. Fiat Grande Panda har en elmotor på framaxeln med 113 hästkrafter och ett LFP-batteri på 44 kW som ger bilen en räckvidd på 32 mil. Med ett bagage på 361 liter tänker sig Fiat att nya Panda ska ersätta den utgångna 600L som familjebil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: