Här hittas landets mest snabbladdande station

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 maj 2024

Laddföretaget Nima vill etablera sig på laddkartan genom att erbjuda “ultrasnabb” laddning och då gärna på mer centrala platser i städer. Till exempel har företaget byggt 12 laddpunkter med en effekt på 300 kW i centrala Stockholm.

Mindre centralt placerad men mer effekt hittas på stationen vid Vä utanför Kristianstad. Sedan förra vintern fanns där sex laddpunkter med en effekt på 400 kW, och stationen har nu utökats med ytterligare 20 laddpunkter. Något som enligt Nima gör den till Sveriges och förmodligen Europas största station med laddare på 400 kW.

– Det känns spännande att få bjuda in landets alla elbilsbilister till Sveriges mest kraftfulla laddstation. Placeringen intill E22an i Vä passar både de som bor i och kring Kristianstad och de som passerar på motorvägen, säger Max Ackerman som är projektledare på Nima.

Både personbilar och tung trafik kan ladda vid stationen. För betalning finns kortläsare på varje laddstolpe eller möjligheten att betala med företagets egna app. Oavsett hur du betalar ligger priset på att snabbladda där just på 4.50 kronor per kWh.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!