Henrik Fisker visar Fisker Ocean personligen på eCarExpo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 jan 2023

Det blir flera Sverigepremiärer för nya elbilar under mässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm den 3-5 februari. En av dem är elsuven Fisker Ocean från den danske bildesignern Henrik Fisker.

Nu står det klart att Henrik Fisker kommer personligen till mässan för att visa bilen. Förutom att berätta mer om den första modellen från Fisker kommer han också delta i seminariet ”En ren framtid för alla” på den stora scenen.

– Vi började ta emot förhandsbeställningar på Fisker Ocean våren 2022 och många av dessa har kommit från Sverige, säger Henrik Fisker.

– Sverige är en av de mest mogna elbilsmarknaderna i världen och det ska bli spännande att se den svenska publikens reaktion på Fisker Ocean.

Henrik Fisker

Målet med den 4,78 mter långa elsuven Fisker Ocean var redan från början att ta fram en verkligt hållbar bil. Tillverkningen av Fisker Ocean sker också med grön el från vattenkraft hos Magna Steyr i Österrike. En fabrik med erfarenhet från att tillverka allt från Mergcedes G-klass till cabrioletversionerna av Saab 9-3.

Förutom en stor andel återvunna material på insidan går det även att beställa bilen med integrerade solceller i panoramataket. Med det kan bilen laddas helt klimatneutralt med solens kraft och bidra med upp till 240 mils räckvidd per år.

Fisker Ocean erbjuds i tre olika versioner, där det även går att välja instegsversionen från 450 000 kronor med 275 hästkrafter och ett koboltfritt LFP-batteri på 75 kWh. Räckvidden är då 44 mil.

Versionen Ocean Ultra börjar på 615 000 kronor och kommer fyrhjulsdrift, 540 hästkrafter och ett större NMC-batteri på 100 kWh som ger en räckvidd på 61 mil.

Toppversionen är fyrhjulsdrivna Ocean Extreme som har ett startpris från 755 000 kronor. Effekten har hör höjts något till 557 hästkrafter och 0 – 100 km/h går då på 3,9 sekunder.

Henrik Fisker presenterar Fisker Ocean på mässan den 3.februari klockan 11.40 och talar om ”En ren framtid för alla” på scenen samma dag klockan 15.30.

Förutom Fisker Ocean har bland annat även Smart #1 Sverigepremiär på mässan. Över 20 bilmärken kommer vara på plats vid eCarExpo. Allt från etablerade tillverkare som Mercedes, BMW, Renault, Nissan, Hyundai och Volkswagen till nykomlingar på svenska marknaden som Aiways och Xpeng.

Tidigare i veckan meddelades också att Hyundai och Mini båda visar spännande koncept i form av Hyundai N Vision 74 och Mini Aceman.

eCarExpo i Stockholm öppnar klockan 8.30 på fredagen 3:e februari, som är branchdag. På lördag och söndag 4-5 februari är mässan öppen för alla från klockan 10. Inträdet kostar 190 kronor, eller halva priset för seniorer (65+) och studenter. Barn under 15 år går in gratis tillsammans med en vuxen och biljetter kan köpas redan nu här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: