Hyundai och Mini visar konceptbilar på eCarExpo i Stocholm 3-5 februari

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 jan 2023

Med bara några veckor kvar till elbilsmässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm 3-5 februari kommer det fler nyheter kring vad besökare kan uppleva där.

Fisker Ocean, Smart #1, alla tre lanseringsmodeller från BYD, Ora och kinesiska lyxlimpan Hongqi E-HS9 är redan klara för mässgolvet.

Nu står det klart att det även bjuds på de spännande koncepten Hyundai N-Vision 74 och Mini Aceman som blickar lite längre in i framtiden.

Hyundai N Vision 74

N Vision 74 är en bakhjulsdriven vätgashybrid som bjuder på 500 hästkrafter. Den har ett batteri på 62,4 kWh samt en vätgastank som rymmer 4,2 kilo där bränslecellen agerar räckviddsförlängare. Den totala räckvidden anges till 60 mil.

Hyundai N Vision 74

Formerna för kanske tankarna till ikoniska DeLorean DMC-12 och det är ingen slump. Konceptet bygger nämligen på det tidigare konceptet Pony Coupé som visades i Turin 1974. Karossen ritades av Giorgetto Giugiaro, som sedan gick vidare med att rita just DeLorean DMC-12. Samt BMW M1, Lotus Esprit och mycket annat.

Pony Coupé vidareutvecklades med målet att ta fram en sportbil som aldrig blev av. Något som Hyundai nu ser ut att ändra på. Besökare på eCarExpo kan alltså skaffa sig en egen bild av hur det försenade slutresultatet kan bli.

Mini Aceman

Mini ska bli helt eldrivet till 2030 och senare i år ska tillverkaren visa sin nya generation av elbilar. Till skillnad från tidigare handlar det då om modeller som utvecklats som elbilar från grunden. En försmak av vad vi då får se bjuder det färggladakonceptet Aceman på.

Förutom mer plats på insidan än hos Mini Cooper hittas där branschens första runda pekskärm, en inredning tillverkad av återvunna textilier och större fokus på digitalisering.

Över 20 bilmärken kommer vara på plats vid eCarExpo. Allt från etablerade tillverkare som Mercedes, BMW, Renault, Nissan, Hyundai och Volkswagen till nykomlingar på svenska marknaden som Aiways och Xpeng.

Och precis som tidigare år kommer det finnas en rad modeller att provköra på plats och intressanta seminarier att lyssna på.

eCarExpo i Stockholm öppnar klockan 8.30 på fredagen 3:e februari, som är branchdag. På lördag och söndag 4-5 februari är mässan öppen för alla från klockan 10. Inträdet kostar 190 kronor, eller halva priset för seniorer (65+) och studenter. Barn under 15 år går in gratis tillsammans med en vuxen och biljetter kan köpas redan nu här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: