Hertz hyr ut 25 000 elbilar till Uber i Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 jan 2023

Efter att hyrbilsföretaget Hertz var nära konkurs under pandemin räddades bolaget av nya investerare. Och med det kom en enorm satsning på elbilar. Efter att först ha lagt en beställning på 100 000 bilar från Tesla kom sedan nästa jätteorder. Den gången från Polestar som ska leverera 65 000 elbilar till Hertz under en femårsperiod.

Efter det beställde Hertz ytterligare 175 000 elbilar från General Motors.

I ett samarbete med taxitjänsten Uber i USA hyr Hertz ut elbilar till förare där. Samarbetet utökas nu till Europa där Hertz ska erbjuda 25 000 elbilar till Uber fram till 2025.

Städerna som nämns är London, där det nya samarbetet kommer inledas, samt Amsterdam och Paris. Om även Stockholm och Sverige finns med i planerna är ännu oklart.

Samarbetet ska hjälpa båda företag att uppfylla sina klimatmål. Uber vill bli en helt eldriven taxistjänst i Europa och Nordamerika fram till 2030. Hertz har inte satt upp något årtal, men har som långsiktigt mål att företagets alla 500 000 hyrbilar ska vara eldrivna.

Vilka elbilar som förarna kommer erbjudas nämns inte. Blir det aktuellt med samarbetet mellan Hertz och Uber här är det med största sannolikhet elbilar från Volvo och Polestar som gäller. Hertz i Sverige ägs nämligen av Volvo Cars.

I USA gör samarbetet att Uberförare kan hyra en elbil till ett reducerat pris inklusive försäkring, service och obegränsat med mil. Enligt Uber har redan 50 000 förare där hyrt en Tesla genom Hertz.

Med dem har det genomförts 24 miljoner eldrivna resor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: