Vare sig fossila bränslen eller batteribilar har någon framtid i långa loppet, säger en Hondachef. Vätgas är den bästa lösningen. Bilen på bilden är en bränslecellsprototyp som företaget visade upp för ett år sedan.

Hondachef: Batteribilar en historisk parentes

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

22 sep 2016

Bensin- och dieselmotorer har ingen framtid, anser Honda. Men den japanska biltillverkaren har ändå inga planer på batteribilar. I stället tror man fortfarande på bränsleceller. Batteribilar är bara en ofrånkomlig nödlösning, säger chefen för Civic-projektet.

– Elektrifiering är den mest populära och bästa lösningen, men den är också kortsiktig, säger Mitsuru Kariya till International Business Times.

– Honda anser fortfarande att vätgas och bränslecellsteknik i det långa loppet kommer att bli lösningen, men elbilar är väldigt viktiga för att fylla luckan fram till dess.

Så sent som för ett år sedan visade världens sjunde största biltillverkare upp en bränslecellsprototyp på motormässan i Tokyo. Kanske blir det någon nyhet också i Paris, men alltså ingen batteribil trots det uppenbara intresset för Chevrolet Bolt/Opel Ampera-e, Tesla Model 3 och kommande versioner av Nissan Leaf och Renault Zoe.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: