Hyrbilsjätten Sixt dumpar Tesla

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 dec 2023

När Tesla i början av året kraftigt sänkte priserna på Model 3 och Model Y rörde det om en hel del i bilbranschen. Ett priskrig på elbilar förutspåddes, vilket inte blev fallet även om vissa tillverkare sänkte sina priser.

Teslas prispolitik påverkar även andra delar av bilbranschen. Sedan förra året fanns Tesla Model 3 och Model Y med i utbudet hos den tyska hyrbilsjätten Sixt. Men det är det nu slut med, meddelar företaget i ett mail som citeras av magasinet Focus.

”Vi vill informera dig om att vi för närvarande inte förvärvar några fler Tesla-fordon. Dessutom minskar vi för närvarande antalet Tesla-fordon i vår hyrbilsflotta”, går det enligt tidningen att läsa i mailet.

Snart inga mer Tesla att boka på hemsidan hos hyrbilsjätten SixtEn viktig orsak ska vara det minskade restvärdet för bilarna från Tesla. Till skillnad från andra tillverkare uppges Sixt inte ha något avtal för garanterat återköp till ett fast pris för bilarna från Tesla.

I mailet står det också att efterfrågan på eldrivna hyrbilar är lägre än de med förbränningsmotor. Sixt behåller däremot det tidigare målet att mellan 70 och 90 procent av företagets hyrbilar ska vara eldrivna år 2030. Förutom modeller från Tesla erbjuder Sixt idag bland annat elbilar från Audi, BMW, BYD, Mercedes, MG och Polestar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!