Hyundai och Kia köper in sig i Ionity

Lotta Hedin

Lotta Hedin

9 sep 2019

Snabbladdningsoperatören Ionity har fått ombord ännu en biltillverkare i ägargruppen: Hyundai Motor Group, där både Kia och Hyundai ingår.

Ionity, som har lovat att etablera ett nätverk av 400 supersnabbladdare i Europa till 2020, grundades för två år sedan av BMW-gruppen, Daimler, Ford, Volkswagen gruppen och Porsche.

Hittills har Ionity nära 140 snabbladdare på plats.

Beslutet att ansluta sig till nätverket kommer gynna Hyundais och Kias Europeiska kunder, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

”Från 2021 kommer Kias och Hyundais elbilar vara utrustade med 800 volts-laddsystem för för att möta Ionitys maximla laddeffekt på 350 kilowatt. Kunder kommer kunna använda Ionitys supersnabbladdare och med det avsevärt korta ner laddtiderna och underlätta långdistansresor”.

– Vårt deltagande i det här samverkansprojektet bekräftar återigen gruppens engagemang för framtida elektromobilitet. Jag är övertygad om att vårt arbete med Ionity kommer öppna för en ny era av snabbladdningsupplevelser, där laddningen blir sömlös och lättare än tankning för våra kunder, säger Thomas Schemera, vice VD och produktchef på Hyundai Motor Group i pressmeddelandet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!