Hyundai visar husvagn som dras och drivs av Ioniq 5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jul 2022

Semestersäsongen är i gång och för många betyder det husvagn och camping. Hyundai passar på att visa ett nytt koncept som drar nytta av att Ioniq 5 även kan dela med sig av ström.

Camp Zero är en liten och lätt husvagn från MINK Camper på 520 kilo. Med strömlinjeformade linjer är den särskilt framtagen för elbilar. Den begränsade dragvikten hos flera modeller kan annars vara ett problem när det är dags att dra släp.

På insidan finns spis med induktionshäll, espressomaskin, kyl och frys samt högtalare och ljusslingor för att sätta stämningen.

På taket finns solceller som laddare husvagnens 12-volts batteri. Men själva idén är naturtligtvis att strömmen huvudsakligen kommer från batteriet i Ioniq 5 genom Vehicle to load (V2L).

– V2L-funktionen hos IONIQ 5 skapar en frihet och möjlighet att vara uppkopplad även ute i naturen. Den utesluter dessutom behovet av stormkök och elaggregat som är skadliga för miljön. Kombinationen av lång räckvidd, ultrasnabb laddning och rejäl dragvikt gör verkligen IONIQ 5 till den perfekta familjebilen för en roadtrip på semestern, säger Tobias Joelsson som är PR-chef hos Hyundai i Sverige.

Tyvärr är Camp Zero-konceptet inget som kan bokas i vid en beställning av Ioniq 5. Hyundai ska turnera runt i Sverige med ”inbjudna gäster”. Det ska även lottas ut weekendresor med Camp Zero.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: