ID XTREME – Volkswagen visar off road-koncept av ID.4

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 sep 2022

Volkswagen har flera gånger antytt att det finns mer att klämma ur den nuvarande elbilsplattformen MEB. Genom uppdateringar har laddeffekten höjts från 125 till 135 kW hos ID.3 och ID.4. Tack vare andra batterier höjdes effekten till 150 kW hos ID.5 GTX och nya ID. Buzz kan ladda med 175 kW.

Och nu visar Volkswagen att det går att skruva upp även effekten genom att presentera konceptet ID. XTREME.

Grunden utgörs av fyrhjulsdrivna ID.4 GTX som har en effekt på 299 hästkrafter. Med mjukvaruförbättringar och vad Volkswagen kallar en ”prestandamotor” på bakaxeln har effekten nu höjts till 388 hästkrafter. Om det handlar om en nyutvecklad elmotor eller en vidareutveckling av den hos GTX-modellerna framgår inte.

Batteristorleken är samma på 77 kWh som hittas hos övriga ID-modeller. Men för att minska konceptets klimatavtryck har de här använt ett begagnat batteri.

Med ett höjt rallychassi, terrängdäck på 18-tumsfälgar, en extra främre stötfångare, 50 millimeter bredare skärmar över hjulen och en ljusramp med LED-belysning på taket ska bilen även optiskt visa att den är redo för off road-äventyr.

Volkswagen har också installerat ljudgeneratorer i hjulhusen som ska avge ett speciellt framtaget ljud när bilen körs.

Konceptet har visats upp under en pågående träff för ID-modeller i italienska Locarno. Några planer på att sätta ID. XTREME i produktion finns i alla fall för tillfället inte.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: