Instegsversionen av Polestar 2 får större batteri och snabbare laddning

PUBLICERAD: 2022-04-27

Polestar 2 har fått sig en genomgång som lett till flera uppdateringar som är kosmetiska, tekniska samt produktionstekniska för att sänka bilens miljöavtryck.

Batteriet i instegsversionen Standars Range Single Motor har fått en ny cellkemi. Tack vare det höjs kapaciteten från 64 till 69 kWh vilket också ökar räckvidden från 44 till 47,4 mil enligt WLPT.

Ändringarna i kemin bidrar också till något kortare laddstopp. Instegsversionen av Polestar 2 klarade tidigare som mest ladda med 116 kW, till skillnad från Long Range-versionen som kan ladda med 155 kW.

Nu höjs det till 130 kW för när Polestar 2 Standard Range Single Motor, men Polestar anger inte hur många minuter du kan spara vid laddningen genom det.

Även motoreffekten höjs något och är nu på 231 hästkrafter.

Även till det yttre har det skett en del förändringar. Den som vill se det i verkligheten kan passa på nu i helgen under elbilsmässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm. Förutom europapremiären av konceptet Polestar O2 kommer även uppdaterade Polestar 2 finnas på plats mellan 29:e april och 1:a maj.

Exteriörfärgerna Void och Moon ersätts nu av Space, som är svart, och Jupiter, som är beige. Fälgarna på både 19 och 20 tum får en något ändrad design. Värmepumpen, som ingår i Plus-paketet, ska ha förbättrats för att arbeta optimalt mellan temperaturer på 7 minusgrader och 25 plusgrader.

Polestar har också sett över utsläppen som orsakas vid produktionen. För att minska det köps nu aluminium till batteriramen in som tillverkats med förnyelsebar energi. Enligt Polestar innebär det att koldioxidutsläppen minskar med 750 kilo per tillverkad bil.

Även aluminiumet i fälgarna ska bytas ut till ett alternativ tillverkat med förnyelsebar energi. Tillsammans räknar Polestar då med att minska koldioxidavtrycket per bil med 1 350 kilo.

Priset för Polestar 2 Standard Range Single Motor börjar sedan prishöjningen på 10 000 kronor häromveckan på 509 000 kronor. Den som beställer en bil idag kan räkna med leverans i september.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2022-04-27