Europapremiär för Polestars eldrivna roadster på eCarExpo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 apr 2022

I helgen är det dags för elbilsmässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm. Flera tillverkare som Kia, Mercedes, Nissan och Skoda har redan meddelat att de visar upp nya modeller på plats.

Även Polestar har lovat visa något spännande som hittills varit hemligt. Men nu får vi veta att de kommer med det nya konceptet Polestar O2 till mässan.

Konceptbilen visar hur Polestar tänker sig en eldriven roadster och det blir första gången som bilen visas upp i Sverige och Europa.

– Polestar O₂ är vår vision för framtidens sportbil där vi förenar den härliga känslan av att köra öppet med elbilens fördelar. Den är ett smakprov på vad Polestar kan designa och konstruera tack vare det kunnande och den teknik vi har i företaget, säger designchefen Maximilian Missoni som även kommer närvara på eCarExpo.

Polestar har visat upp en ny plattform i aluminium som ska användas till den kommande sedanen Polestar 5. En anpassad version av den används av Polestar O2 som ska en kaross med hög vridstyvhet och goda köregenskaper.

Även filosofin bakom projektet Polestar 0 har smittat av sig på det nya konceptet Med Polestar 0 vill tillverkaren 2030 lansera världens första bilmodell som tillverkats helt fritt från utsläpp av koldioxid.

Inredning i Polestar O2 utgörs av ett nytt ”mono-material” i plast där endast ett grundmaterial använts till alla komponenter. På insidan hittas också återvunnen polyester i alla mjuka delar och chassits olika delar är märkta efter kvaliteten på det aluminium som använts. Det ska göra det enklare att återvinna de olika delarna när bilen tjänat klart på vägarna.

Polestar O2 finns på plats under mässans alla dagar från 29:e april till 1:a maj, där det även går att provköra Polestar 2.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: