Ioniq 5 uppdateras med större batteripaket och digitala sidospeglar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 feb 2022

Hyundais elsuv Ioniq 5 kommer idag med ett batteripaket på 72,6 kWh. Men Kia EV6, som bygger på samma gemensamma elbilsplattform E-GMP och delar teknik med Ioniq 5, har ett något större batteri på 77,4 kWh. EV6 har också en något bättre räckvidd på 51 mil, jämfört med som längst 48,1 mil för Ioniq 5.

Det har därför ryktats om att Ioniq 5 ska få ett större batteri och i höstas kom rapporter i koreanska medier om att det var på gång.

Nu bekräftar Hyundai att även Ioniq 5 kommer få ett större batteripaket på 77,4 kWh genom en uppdatering inför modellåret 2023. Hur det påverkar räckvidden framgår inte, men uppdateringen innefattar även en ny funktion för batterikonditionering.

När du väljer en laddplats i navigeringssystemet kommer bilen automatiskt anpassa batteriet så att det håller bästa temperatur för att kunna ladda snabbt när du kommer fram.

Inför modellår 2023 utrustas Ioniq 5 även med digitala back- och sidospeglar. Att Ioniq 5 saknar vindrutetorkare bak är nog en sak som svenska ägare upptäckt nu under vintern med dålig sikt bakåt.

Efter uppdateringen kommer Ioniq 5 få en kamera under spoilern bak och erbjudas med digitala sidospeglar. Med det lovar Hyundai bättre sikt bakåt ”även i dåligt väder” och samtidigt sänkt luftmotstånd.

Även komforten ska förbättras med så kallade ”Smart Frequency Dampers” för bättre respons från fjädringen.

Uppdateringen blir tillgänglig på bilar i Sverige mitten av 2022 och Hyundai nämner inte om det då även sker en uppdatering av priset.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!