Jaguar uppges gå ”all in” kring elbilar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 okt 2018

Jaguar planerar för en framtid utan förbränningsmotorer. Mycket talar för att den brittiska biltillverkaren redan i mitten av 2020-talet bara kommer att erbjuda modeller med 100 procent eldrift.

Utfasningen av ”gammelmotorer” väntas ske under en period på mellan fem och sju år, erfar den brittiska motortidningen Autocar.

Stämmer uppgften har Jaguar accelererat in i elbilsfilen. För bara två år sedan talades det om att hälften av deras modeller skulle förses med eldrift.

Företaget har redan lanserat såväl I-Pace som konverterade gamla E-Type, båda rena elbilar. Nästa modell som ska förses med eldrift är ersättaren till XJ. Strategin syftar till att slåss om samma kunder som är intresserade av Porsche Taycan, tidigare känd som Mission-E. I samma segment finns dessutom Tesla Model S.

Planerna på att elektrifiera hela modellutbudet är långt gångna, men ännu har inget formellt beslut tagits, skriver Autocar.

Något som talar för att planen blir verklighet är svaga försäljningssiffror för flera av företagets modeller, vilket kräver nytänkande. Sviterna av ”Dieselgate” uppges också ha drabbat företaget. Jaguars ägare, den indiska fordonskoncernen Tata, uppges vara såväl missnöjda som oroade över utvecklingen, vilket också indikerar att företaget förmodligen måste ta till drastiska metoder och det snabbt.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: