Kias e-Soul börjar säljas i april

Lotta Hedin

Lotta Hedin

5 mar 2019

Ta en titt på Kias e-Soul som får en räckvidd på upp till 45,2 mil och börjar säljas redan i april. På bilmässan i Genève visar Kia även upp sin futuristiska konceptbil Imagine. Se filmen här!

Elbilens Fredrik Sandberg är på plats på bilmässan, där det mesta i år handlar om elektrifiering.

Tredje generationen av Kia Soul, Kia e-Soul, kommer bara säljas med elektrisk drivlina.
Den har ett batteripack på 64 kWh och en elmotor på 150 kW och 395 Nm som driver på framhjulen. Accelerationen 0–100 km/h går på 7,6 sekunder. Räckvidden enlig WLTP är 45,2 mil. De svenska priserna är inte fastställda.

Enligt Kia är e-Soul är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen, som aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare, nödsamtsalsfunktion och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.

I Genève visar Kia också upp sin konceptbil Imagine som ska peka mot hur Kia vill fortsätta utvecklingen av sina elektrifierade modeller. Designteamet har enligt Kia ”utnyttjat den helelektriska drivlinans layout för att maximera kupéutrymmet och skapa en luftig och rymlig interiör”. Konceptbilen har också 21 stycken högupplösta bildskärmar över instrumentpanelen, vilket enligt Kia ska vara ”ett humoristisk svar på tal till branschens nuvarande besatthet av allt större instrumentpaneler och stora skärmar.”

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: