Volkswagen ID.6 läckta bilder_Foto_The Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT)01

Läckta bilder visar Volkswagens kommande SUV ID.6

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 feb 2021

Efter ID.3 och ID.4 är det tänkt att Volkswagen ska hoppa över en siffra och gå direkt på lanseringen av ID.6.  

Den stora SUV:en med sittplatser i tre rader bygger på konceptet ID.Roomzz som visades upp vid Shanghai Auto Show 2019. Det är också i Kina som bilen är tänkt att byggas och lanseras först, för att sedan komma till USA. Först 2022 verkar vi kunna få se modellen också här i Europa.

Men redan nu har det läckt ut bilder på nätet från dokument som lämnats in till kinesiska ministeriet för industri och informationsteknik. Bilderna visar en bil som påminner om konceptet ID.Roomzz. Men den har betydligt mindre rundade former och de karakteristiska ID-belysningen vi känner igen från andra modeller i familjen.

Volkswagen ID.6 läckta bilder_Foto_The Chinese Ministry of Industry and Information Technology (MIIT)02

Konceptbilen ID.Roomzz hade också skjutdörrar, något som enligt de läckta bilder ser ut att vara utbytta mot konventionella dörrar.

Volkswagen har inte gett några officiella uppgifter om räckvidd och batteri. Enligt tyska medieuppgifter ska ID.6 först komma med samma batteripaket på 77 kWh som hittas i ID.3 och ID.4. Senare ska modellen erbjudas med större batterier på upp till 110 kWh, vilket ska kunna ge en räckvidd på omkring 60 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!