Lancia visar koncept på kommande elbilar i april

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 mar 2023

Italienska Lancia har gått lite på halvfart de senaste åren. Endast modellen Lancia Ypsilon har funnits att välja på och då endast på den italienska marknaden.

Men genom elektrifiering vill märket återkoppla till sina glansdagar och rallyklassiker som Lancia Delta Integrale.

Först ut blir en eldriven Lancia Ypsilon som ska komma nästa år. Från 2026 ska Lancia endast lansera eldrivna modeller. Samma år ska nästa elbil lanseras som beskrivs som crossovermodellen Aurelia, ett namn som hämtas från en modell från 1950-talet.

Och 2028 är det dags för en eldriven Lancia Delta som har beskrivits som en ”muskulös bil med geometriska linjer”. Hur mycket av originalets kantiga design som får leva kvar återstår att se.

Ett smakprov på designen kommer vi i alla fall få den 15:e april. Då ordnar Lancia eventet Emozione Pu+Ra där en konceptbil samt ett manifest för märkets kommande tioårsperiod presenteras.

Pu+Ra står för ”Pure” och ”Radical”. Förra hösten presenterades en skulptur som skulle visa på märkets nya designspråk. I samband med det lanserades också en ny logotyp som endast utgörs av bokstäverna LANCIA.

Bilden som skickas med inför eventet i april visar bakdelen av en bil med samma ovala strålkastare som visades på skulpturen.

Om vi den här gången får se något som faktiskt står på hjul återstår att se.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!