Längre räckvidd och ny design – då kommer nya Peugeot e-208

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 jul 2023

Redan förra hösten meddelade Peugeot att e-208 under 2023 uppdateras och får ny teknik. Den tidigare elmotorn på 136 hästkrafter ersätts med Stellantiskoncernens nya och mer effektiva motor som ökar antalet hästkrafter till 156. Även batteriet har fått ny kemi som ökar dess bruttokapacitet från 50 till 54 kWh och ger bilen en räckvidd på 40 mil. Med snabbladdning på 100 kW ska det gå att fylla batteriet från 20 till 80 procent på under 25 minuter. I standardutförande är ombordladdaren på 7,4 kW, men 11 kW finns som tillval.

Nu meddelas att säljstarten för uppdaterade e-208 blir i höst. Svenska priser har ännu inte avslöjats, däremot att det även sker en uppdatering av bilens design. Den tydligaste skillnaden hittas i den nya och sportigare fronten. Där sitter fortfarande en stor grill och mitt på den hittas nu märkets nya, platta logotyp med ett lejon. På sidorna kring grillen har strålkastarna fått ny design som hämtar inspiration från tävlingsbilen Peugeot 9X8 som har deltagit i uthållighetstävlingen vid Le Mans.

Det som tidigare var en vertikal linje med LED-belysning under strålkastarna har nu blivit tre streck. De ska ses som klor som omsluter grillen och gör att bilen ser bredare ut än vad den är. Bredden är däremot precis som innan 1,75 meter och på längden mäter Peugeot e-208 4,06 meter. Stilgreppet med tre klor hittas även i bakljusen, men då i liggande version.

– Peugeots designteam tacklade entusiastiskt utmaningen med nya Peugeot 208. Vi ville ytterligare förstärka den redan starka personligheten utan att förlora andan i designen, säger Matthias Hossann som är designchef hos Peugeot.

Samtidigt lanseras också två nya färger som kallas Agueda Yellow och Selenium Grey. Även på insidan hittas en del nyheter i form av ändrad design på den digitala instrumenteringen hos i-Cockpit, ny klädslen på stolarna och vad som beskrivs som en uppdaterad skärm på 10-tum. Det går att matcha färgen på kupébelysningen med den på färgen för ”en genomgående känsla” i bilen.  

Lansering är planerad till hösten 2023. Dagens version av Peugeot e-208 kostar från 469 900 kronor. Vad priset på den uppdaterade versionen blir återstår att se.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: