Lansering av MG4 närmar sig – 1 000 exemplar har anlänt till Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 sep 2022

I höst lanserar MG sin fjärde elbil i Sverige med det passande namnet MG4. Storleksmässigt kommer den utmana Volkswagen ID.3 och med ett startpris 415 000 kronor är det fördel MG4 i alla fall prismässigt.

Det handlar då om versionen Luxury Long Range med ett batteri på 64 kWh som ger en MG4 en räckvidd på 43,5 mil enligt WLTP.

Kinesiska SAIC, som idag äger märket MG, meddelar nu att 1 000 exemplar av MG4 har anlänt till hamnen i belgiska Zeebrugge. Vi borde alltså kunna räkna med att se MG4 hos den svenska återförsäljaren Hedin Bil inom kort. Enligt pressmeddelandet ska modellen lanseras i närmre 20 europeiska länder den 13:e september.

SAIC skriver också att också ambitionen är att lansera modellen globalt. Efter Europa vill SAIC börja sälja bilen i Australien, Mellanöstern och Sydamerika.  

Med MG4 lanseras också den första modellen här som är utvecklad som en elbil från grunden. Tack vare det och ett lågt batteripaket på 11 centimeter ska MG4 bjuda på goda innerytrymmen och även ha förhållandevis låg vikt, enligt MG Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: