LG Chem vill bli störst på elbilsbatterier

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

16 sep 2014

Den Sydkoreanska företagsgruppen LG, som i Sverige mest är känd för sina elektronikprodukter, tillverkade av LG Electronics, tar upp kampen med Panasonic om att bli världens största tillverkare av batterier till elbilar.

LG Chem, som dotterbolaget heter, har i år träffat flera överenskommelser med flera stora biltillverkare om att leverera batterier till elbilar med dubbla räckvidden mot dagens bilar. I somras blev det också klart med den kinesiska staden Nanjing om att bygga en batterifabrik där.

­– 2016, när marknaden för elbilar börjar växa sig stor, kommer vi att vara väl etablerade som den främste aktören, sade Gweon Yeong-su, som är chef för företagets batteriavdelning.

Under året har LG Chem skrivit avtal med Renault (på bilden ser vi Renault och LG skriva under ett avtal om batterier till elbilar med lång räckvidd), kinesiska SAIC Motor och Audi, GM för att nämna några av över 20 bilföretag som man nu samarbetar med. Ett rykte som har cirkulerat de senaste dagarna, om att Nissan ska lägga ner sin tillverkning av batterier till Leaf:en, och lägga ut tillverkningen på LG har dock dementerats av Nissan.

Det verkar onekligen som att Tesla kan få konkurrens, när de lanserar sin Model III 2016/17.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!