Artikeln innehåller annonslänkar

Lindskrog satsar på fler parkeringsplatser för elbilar vid Arlanda

Vid Arlanda flygplats har Lindskrog parkering tagit ett stort steg mot att öka rörligheten för elbilsägare genom sin kommande satsning på fler parkeringsplatser för elbilar – en satsning som kommer att göra det enklare för bilägare att bidra till minskad miljöpåverkan i samband med resor. Nedan kan du läsa mer om vad elbilsägare kan förvänta sig av Lindskrogs satsning och betydelsen av miljövänliga parkeringsmöjligheter vid Arlanda.

Lättare att förboka laddplatser vid Arlanda

Med den ökande populariteten av elbilar, är det viktigt att det finns tillräckligt med laddningsmöjligheter för dessa fordon. Detta gäller även när det handlar om att parkera vid Arlanda – Lindskrog långtidsparkering har lyssnat på behoven hos elbilsägare och investerar i fler parkeringsplatser med laddningsstationer i nära anslutning till Arlanda. Detta innebär att elbilsägare kan förvänta sig en smidig och bekväm parkeringsupplevelse där de kan ladda sina fordon medan de är bortresta.

Satsningen innebär bland annat att det ska bli enklare att förboka långtidsparkering för elbilar vid flygplatsen. länge har det gått att förboka parkeringar vid Arlanda, både utomhusparkering och inomhusgarage. Dock har laddningsplatserna sällan varit möjliga att boka i förhand, vilket har gjort att många elbilsägare upplevt det svårare att ta sin elbil till och från flygplatsen. Lindskrog långtidsparkering erbjuder idag 250 bokningsbara garageplatser med möjlighet att välja till laddning. Besökare kan i och med expansionen förvänta sig ytterligare 50 parkeringsplatser med laddning utomhus.

Jämte de nya parkeringsplatserna installerar Lindskrog även solceller för att driva laddningen med helt förnybar el.

Vikten av miljövänliga parkeringsmöjligheter vid Arlanda

Miljövänliga parkeringsmöjligheter vid Arlanda är av stor vikt för att minska koldioxidutsläppen och främja hållbarhet. Genom att erbjuda laddningsstationer och dedikerade parkeringsplatser för elbilar, kan flygplatsen uppmuntra resenärer att välja miljövänliga transportalternativ. Detta kan bidra till att minska luftföroreningar och främja övergången till en mer hållbar fordonsflotta.

Ett steg mot jämnare fördelning av laddplatser i Europa

Siffror visar att det råder ojämn fördelning av laddplatser runtom i Europa, men i och med Lindskrogs satsning på fler parkeringsplatser för elbilar vid Arlanda ser vi ett steg i rätt riktning. Alla investeringar i infrastruktur för elbilar är viktiga för en hållbar framtid för bilismen. Det är att hoppas att fler parkeringsanläggningar vid Arlanda följer deras exempel och erbjuder miljövänliga parkeringsmöjligheter för elbilsägare i framtiden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!