MER och E.On inför gemensam betalningslösning vid laddning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 jun 2022

Snart räcker det med en laddbricka och ett abonnemang för att ladda hos MER och E.On.

Från och med nästa tisdag, den 21:a juni, kommer den som är kund hos något av bolagen kunna ladda och betala vid både laddstolpar från både MER och E.On.

– Vi vill göra det enkelt att köra elbil och skapa en bra upplevelse för våra laddkunder. Vårt nya samarbete med E.ON, med en betalningslösning som ger kunderna tillgång till bådas publika laddnätverk är ytterligare ett steg på vägen, säger Fredrik Nordin som är Managing Director hos Mer Sverige.

Med samarbetet blir det också möjligt att se priser och om en laddare från Mer eller E.On är ledig i båda företagens app.

Men till en början ingår inte hela laddnätverken från MER och E.On i samarbetet. I ett första steg kommer kunder kunna ladda och betala vid 3 000 laddpunkter. Fler ska läggas till löpande och samarbetet beskrivs som ett steg på vägen att göra det enklare att ladda sin elbil.

– Med denna lösning kan kunden med ett laddkort eller app komma åt båda parters publika laddnätverk och betala gemensamt oavsett vem man har laddat hos, vilket förenklar elbilsvardagen. Vi vill underlätta övergången till ett fossilfritt transportsystem och detta är ett viktigt steg på vägen, säger Michel Thomas med titeln Director Solar, eMobility & Decentral Energy Solutions hos E.On.

Sedan tidigare finns det ett liknande samarbete mellan E.On och Vattenfalls laddnätverk Incharge.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: