Mercedes återkallar bilar med defekt laddkabel

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jan 2022

I måndags meddelades att Mercedes EQS tog hem topplaceringen i två kategorier i säkerhetsorganisationen Euro NCAP:s krocktester 2021.

Att EQS är en säker bil för dess passagerare råder det alltså inget tvivel om. Men när det kommer till laddningen har det nu upptäckts ett fel på vissa av de laddkablarna som följer med både till EQS och flera av Mercedes laddhybrider.

Felet kan i värsta fall leda till kortslutning och brand. Det finns även risk för att användaren utsätts för en stöt och nu har den tyska motsvarigheten till Transportstyrelsen startat en återkallelse.

Felet gäller förutom EQS också kablar till laddhybrider av C-klass, S-klass och suven GLC, som även de innefattas av återkallelsen.

Totalt handlar det enligt den tyska myndigheten om 1 788 fordon som tillverkats mellan 2020 och 2021. Om även svensksålda bilar innefattas av återkallelsen är ännu oklart.

Felet ska vara enkelt att åtgärda då det alltså endast handlar om inspektion av en kabel som byts ut om den är defekt. Det finns heller inga uppgifter om att problemet ska ha orsakat skada hittills.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: