Mercedes fokuserar på underhållning i bilen vid CES

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 dec 2022

Med den årliga elektronikmässan CES i Las Vegas inleds varje år med mängder av tekniska nyheter. Mässan, som 2023 går av stapeln mellan 5 och 8 januari, har de senaste åren blivit allt viktigare även för biltillverkare.

Smartare bilar fyllda med teknik och underhållning gör sig helt enkelt bra bland andra elektroniska prylar. Och biltillverkarnas fokus brukar där främst ligga på just eldrivna modeller.

Peugeot har redan lovat visat konceptet Inception och presentera ett helt nytt koncept för framtida bilars interiör.

Nu meddelar även Mercedes att de kommer till CES i början av nästa år. Exakt vad som kommer visas är ännu hemligt. Och med tanke på att Mercedes förra året där presenterande den uppmärksammade konceptbilen EQXX har den tyska tillverkaren en del att leva upp till.

Något koncept ser de heller inte ut att ha med sig i år. Däremot arrangeras “Tech Talks” med utvecklingschefen Markus Schäfer och svenske Magnus Östberg som sedan förra året ansvarar för utveckling av mjukvara hos Mercedes.

Eldrift kommer i alla fall även i år vara i centrum. Mercedes lovar bjuda på nyheter i företagets elektrifieringsstratgei. Men främst kommer fokus ligga på användarupplevelser.

Det innefattar ett “framstående assistanssystem” för den nordamerikanska marknaden – något som borde betyda införande av självkörande förmåga i nivå 3 där. Tidigare i år blev Mercedes den första tillverkaren att få sitt självkörande system hos EQS och S-klass godkänt i Europa när det tilläts på vissa vägar i Tyskland.

När du inte behöver köra själv ska det också gå att ha kul i sin Mercedes, som allt mer satsar på musik och streamingtjänster i sitt infotainmentsystem.

Med lanseringen av EQE SUV presenterades också samarbetet med musiktjänsten Apple Music tillsammans med Dolby Music. Tanken med det är att Mercedes bilar ska bjuda på en bättre ljudupplevelse än vad du kan uppnå hemma.

Vilka ljud- och bildupplevelser vi kan vänta oss i framtida modeller från Mercedes presenteras den 5:e januari. Som liten teaser lovar Mercedes också presentera ett samarbete med ett “innovativt underhållningsföretag” som uppges återuppfinna en popkulturell ikon.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: