Mercedes jobbar på en ny elektrisk familjebuss

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 apr 2021

Mercedes ligger inte på latsidan dessa dagar med att presentera nyheter kring kommande elektriska modeller. Efter premiären av lyxsedanen EQS visades elsuven EQB upp och nu får vi även en teaser om ett kommande elektriskt koncept kallat EQT.

Men mycket mer än just en teaser bjuder de inte på. EQT är dessutom ännu endast i konceptstadiet. Modellen ska tas fram i samband med arbetet av en ny version av Mercedes minsta transportbil Citan. Den är i sin tur ett samarbete mellan Mercedes och Renault-Nissan vilket gör att Citan har många likheter med transportbilen Renault Kangoo.

Den nya versionen uppges däremot bli mer Mercedes och då det handlar om en uppdatering kommer den alltså även med förbränningsmotor.

Men enligt Mercedes nya strategi ”Electric first” kommer den eldrivna versionen att lanseras först.  

EQT ska visa den nya T-klassen som enligt Mercedes ska bygga vidare på tillverkarens familjebuss V-klass. Det kommer med andra ord förmodligen handla om en mindre elektrisk familjebuss.

Konceptet EQT ska presenteras med en video där skateboardåkaren Tony Hawk medverkar som släpps den 10:e maj. Kanske får vi då veta lite mer om Mercedes planer kring den elektriska minibussen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: