Mercedes-Maybach visar upp lyx i Kina

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

25 apr 2018

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Namnet på den konceptbil som den tyska biltillverkaren premiärvisade på Auto China 2018 i Peking säger allt. Och under all lyx döljer sig förstås en elektrisk drivlina.

Marknaden är full av diverse suvar, men den här sticker ut – både på ut- och insidan. Efter moget övervägande kommer tidningen Elbilens reporter fram till att den knubbiga formen är riktigt snygg.

Detsamma gäller interiören, med exklusiva material som ebenholtz, stolsklädsel i finaste nappa, polerad aluminium och sätesdetaljer i roséguld.

Framtill finns två infotainmentskärmar på 12,3 tum och i konsolen mellan de bakre stolarna finns plats för en specialdesignad tekanna. När teet är slut försvinner hela servisen med en knapptryckning.

Smak är en sak, tekniska specifikationer en helt annan. På den punkten är det nog få som anser att bilen inte levererar.

Rymd finns i massor. Med sina 5260 millimeter är den hela 22 centimeter längre än Tesla Model X. Bilen har fyra motorer med en maxeffekt på 550 kilowatt. För den som föredrar den gamla skalan handlar det om 750 hästkrafter. Topphastigheten är strypt vid 250 kilometer i timmen och batteripaketet på 80 kilowattimmar kan laddas med 350 kilowatt och räcker för 500 kilometers körning enligt NEDC.

När, eller ens om, den kommer ut på marknaden återstår att se. Gör den det får vi nog räkna med en något mer dämpad interiör och en rejäl prislapp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: