Nu kommer Škodas helelektriska suv

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 jan 2020

Škoda börjar ta förbeställningar på sin helelektriska suv. Planen är att de första kunderna ska få sina bilar under första kvartalet nästa år.

Modellen, som är företagets andra elbil, bygger på Volkswagenkoncernens gemensamma MEB-plattform och har en räckvidd på upp till 500 kilometer.

Batteripaketet är vätskekylt och kan laddas med över 100 kW. Kunderna, som kan lägga sina förbeställningar från och med den 24 januari, kommer att ha flera batteristorlekar att välja mellan. Huruvida alla versionerna släpps samtidigt har ännu inte kommunicerats.


Med det största batteriet har bilen en räckvidd upp till 500 km, enligt WLTP och erbjuds i olika batteristorlekar bestående av vätskekylt litium-jon högvoltsbatteri som kan snabbladdas med en effekt på över 100 kW.

Än så länge har vi inga officiella uppgifter om priset, men de flesta bedömare tror att versionen med det minsta batteriet kommer att kosta
350 000 kronor innan bonusen är avdragen.

Än så länge kallas den A-SUVe, men det är bara ett projektnamn och det riktiga modellnamnet kommer att avslöjas senare i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!