MG teasar eldriven roadster i suddig video

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 aug 2022

Under kinesiskt ägande från SAIC har tidigare brittiska MG slagit in på vägen som elbilstillverkare.

Elsuven MG ZS EV blev en försäljningsraket vid lanseringen i Sverige genom ett lågt lanseringspris på 339 900 kronor och möjligheten att privatleasa till en kostnad från 1 990 kronor i månaden.

Men MG vill också bygga vidare på arvet som klassisk brittisk sportbilstillverkare.

I en suddig video får vi smakprov på en tvåsitsig roadster med slutklämmen ”En legends återkomst”. Några tekniska detaljer kring effekt, batteri och räckvidd bjuds vi inte på.

Förra året visade MG upp konceptet Cyberster, eldriven roadster som ska klara 0-100 km/h på under tre sekunder och ha 80 mils räckvidd.

– Cyberster är ett djärvt statement som starkt pekar ut MG:s framtid och som berör vårt arv men framför allt bygger på vår teknik och avancerade design, sa Carl Gotham från SAIC:s brittiska designavdelning då.

Cyberster uppgavs också använda sig av en speciellt framtagen plattform som är konstruerad för eldrift från grunden.

Bilen i den lågupplösta videon har vissa likheter med konceptet, men med mer tillbakahållen design. Konceptets två cockpits för förare och passagerare ser här ut att vara borta. Men lambodörrar, en avkapad yoke-ratt och strålkastare med design inspirerade av brittiska flaggan är några av detaljerna som syns.

Säkert är i alla fall att det handlar om en modell som sticker ut vid sidan av MG:s aktuella elbilar ZS EV, kombin MG5 och MG Marvel.

Men MG ser ut att satsa på ett mer sportigt uttryck i designen. Nyligen släppta bilder på kommande MG4, en mindre elbil med nästan samma yttermått som Volkswagen ID.3, har också en betydligt tuffare framtoning än MG:s elbilar hittills.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: