Minikontor på hjul kan bli din nästa arbetsplats

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

31 okt 2016

Varför lägga sina surt intjänade slantar på att hyra ett dyrt kontor och kollektivtrafikresor, när man kan jobba från bilen? Så resonerade Nissan, som i stället lät bygga om en eldriven skåpbil till kontor.

Den mobila arbetsplatsen är baserad på en e-NV200 och har allt ett kontor behöver (minus de pingisbord som finns på en del ställen): Ett utfällbart skrivbord, en dator med tryckkänslig skärm och ledbelysning som styrs via mobilen, som förstås har en egen trådlös laddare. Den brittiska designfirman Studio Hardie har även tryckt in ett minikylskåp och en espressomaskin som dyker upp ur bänken när man behöver den. Fast alla som har jobbat på kontor vet förstås att den nog kommer att stå framme hela tiden. Det finns till och med en utdragbar plattform som fungerar som altan.

Bilen har en räckvidd på 160 kilometer och kostar 30 öre kilometern att köra och är än så länge bara ett koncept. Nissans elbilsboss i Europa, Garteh Dunsmore, är dock övertygad om att mobila kontor har en framtid.

– Med tanke på de höga kontorshyrorna i huvudstäder och att medarbetarna behöver bli allt mer mobila måste företag tänka smart och titta på hur framtidens arbetsplats ser ut.

Tidningen Elbilen konstaterar att Nissan och Studio Hardie har tagit fram något som skulle kunna bli en succé, men skulle helst se att bilen också var helt självkörande. För vill man jobba i stan är parkeringsavgiften nästan lika hög som kontorshyran och man kan ju inte arbeta samtidigt som man kör.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: