Model 3 klar i juli – och Teslas lastbil visas i höst

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

13 apr 2017

En pickup inom två år och en roadster-cabriolet – men först ska slutversionen av Model 3 visas upp i juli och en tung lastbil ett par månader senare. Elon Musk gick loss ordentligt på Twitter på skärtorsdagen. ”Teamet har gjort ett fantastiskt jobb. Det är verkligen nästa nivå.” twittrade Tesla-vd:n om lastbilen.

Musk avslöjade planerna på en lastbil som kan dra tunga släp redan i samband med förra sommarens kvartalsrapport och nu står det alltså klart att den ska visas upp redan i september.

Nyhetsbyrån Bloombergs reporter och Tesla-specialist Dana Hull slängde ut frågan på Twitter om Musk avser ”Level 4 eller Level 5” och konstaterar att när Musk tidigare har använt liknande uttryck har det senare visat sig att han syftat just på hur kapabel en bil är att styra sig själv.

Det kunde ha stannat vid nyheten om lastbilen, men Musk var uppenbarligen pratglad. När @SamGonzales skämtsamt bad Tesla att släppa den i cabrioletversion svarade Musk att den kommande roadstern ska gå att köra utan tak.

Och så bekräftade han juli för Model 3 som svar på en annan fråga och Twitterstormen medförde att Teslas aktiekurs ökade rejält på New York-börsen.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: