Nevs batterileverantör vill bygga flera gigafabriker

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

2 mar 2017

Nevs har hittat en batterileverantör inför lanseringen i Kina. Batterierna till 9-3 ska levereras av företaget Contemporary Amperex Technology Co. (CATL). Företaget är en av nio batterileverantörer som uppfyller den den kinesiska regeringens krav på subventioner för elfordon.

– CATL:s leveranskapacitet och beprövade teknologi gör det möjligt för oss att korta ledtiden till marknaden och de uppfyller våra krav på kvantitet och kvalitet. Deras erfarenhet och nätverk i Kina kommer att bidra positivt till Nevs och våra kunder, säger biltillverkarens styrelseordförande Kai Johan Jiang.

För drygt en månad sedan beviljade de kinesiska myndigheterna Nevs ansökan om att få inleda produktionen vid fabriken i Tianjin. Fabriken väntas kunna producera 200 000 elbilar om året när den står klar i slutet av året, men initialt handlar det om 150 000 fordon för levererans till Panda New Energy som fokuserar på leasing av elfordon.

CATL har stora ambitioner och expanderar snabbt, rapporterar Electrek. Förra året tredubblade man produktionen av litiumjonbatterier. Planen är att bygga flera produktionsanläggningar lika stora som Teslas Gigafactory och målet för 2020 är en årsproduktion på 50 GWh, vilket skulle göra företaget till världens näst största batteritillverkare.

 

Nevs får grönt ljus i Kina

Nevs får order på 150 000 bilar

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: