Elbilen i Sverige är enda tidning som har provkört Saaben. Ansvarig utgivare Örjan Hedblom bakom ratten!

Nevs till Kina – men kanske inte med Saab

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

27 maj 2015

Två nya delägare har gått in i Nevs, meddelade det svenska elbilsföretaget på onsdagen. Nu är planen att etablera sig på den kinesiska marknaden.
Den ena nya aktieägaren är Beijing State Research Information Technology (SRIT) och den andra är
staden Tianjins utvecklingsområde, Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area (THT). Fordonsindustrin är viktig i kuststaden Tianjin och staden satsar även på elbilspremier och det är där som Nevs tänker bygga fabriken.
– Nevs fokus är att tillverka högkvalitativa elfordon med Kina som sin första stora marknad. Det långsiktiga samarbetet med utvecklingsområdet THT i Tianjin och IT-företaget SRIT kommer att hjälpa oss att nå vår vision och målet med en strategisk global närvaro, och är ett viktigt komplement till tillgångarna vi har i Trollhättan, säger Nevs vd Mattias Bergman.
Det framgår inte huruvida den Kinatilverkade bilen blir en Saab som den Elbilen i Sverige är den enda tidningen att ha testat. I ett pressmeddelande skriver Nevs bara att ”Den första elbilen som kommer att tillverkas i Tianjin baseras på Nevs teknologi, och kommer längre fram att följas av ett bredare utbud av elbilar baserat på den nya utvecklade arkitekturen.”
Sedan återstår att se huruvida sista ordet är sagt om Nevs – turerna har ju varit många och krångliga både kring Nevs och Saab.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: