Nima Energy satsar på ”ultrasnabb” laddning i städer

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 nov 2023

Med ”ultrasnabb” laddning på upp till 400 kW vill Nima Energy fylla en lucka på Sveriges laddkarta genom att etablera sig centralt inne i städer. Något som riktar sig både till stadsbor utan möjlighet att ladda vid sin bostad och taxibolag samt andra transporter.

Företaget bygger nu sina första laddstationer vid Dag Hammaskjölds Väg på Östermalm och Wennerbergsgatan på Kungsholmen i Stockholm. Stationerna får 8 respektive 4 laddpunkter som alla ska ha en effekt på 300 kW och väntas stå klara i början av nästa år. Efter det planeras ytterligare tre stationer i centrala Stockholm.

Här bygger Nima Energy snabbladdare i Stockholm.

Utanför huvudstaden bygger företaget nu också laddstationer vid Vä utanför Kristianstad, Håbymotet utmed E6 vid Munkedal och i Skillingaryd utmed E4. Även här handlar det enligt Nima Energy om ”ultrasnabba” laddare med en effekt på 400 kW.

Totalt handlar det om 36 laddpunkter och redan fram till mitten av nästa år planerar Nima Energy att öppna ytterligare 114 snabbladdare. Exakt var de ska hamna och vad det kostar att ladda har inte meddelats. Men betalning sker med kortläsare på laddstolparna.

Företaget vill även sätta upp laddpunkter på i övriga Nordiska länder och fram till 2026 är målet att bygga 1.250 laddpunkter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!