NIO öppnar fjärde station för batteribyte

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 maj 2023

Förra året öppnade NIO sin första station för batteribyten till märkets bilar utmed E4 vid Mantorp. Det beskrevs då som en strategisk plats för att köra mellan Stockholm och Göteborg.

Nu öppnas ytterligare en station Mariestad. Också den här gången mellan Sveriges två största städer, och nu för de som väljer att köra den norra sträckan utmed E20. Med stationerna i Varberg och Kungälv finns det nu fyra NIO Power Swap Station i Sverige.

NIO är idag ensamma på den svenska marknaden om att erbjuda möjligheten att byta till ett fulladdat batteri på fem minuter som alternativ till att snabbladda. Tekniken har etablerats i stor skala i NIO:s hemland Kina och nu satsar tillverkaren på att bygga ut en infrastruktur för batteribyten även i Europa.

Ett tidigare uppsatt mål slår fast att NIO planerar öppna 100 NIO Power Swap Station i Europa redan i år. För att nå dit måste takten öka rejält det kommande halvåret. För tillfället finns det 15 stationer i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Nyligen meddelade också Fisker att de planerar att börja erbjuda möjligheten att byta batteri i sin elsuv Ocean. Det ska då inte ske i samarbete med NIO utan det amerikanska företaget Ample.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!