Nissans sportdivision Nismo visar prestandaversion av Ariya

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 jul 2024

Att Nissans motorsportdivision Nismo tidigare i år visade en prestandaversion av märkets elsuv Ariya gick kanske många förbi. Inte så konstigt heller, för den fyrhjulsdrivna modellen med en effekt på 270 eller 320 kW (367 eller 435 hästkrafter) lanserades först endast på den japanska hemmamarknaden.

Men när Nismo nu firar 40-årsjubileum meddelas att prestandaversionen av Ariya även kommer att erbjudas här i Europa. Det blir den första eldrivna Nismo-versionen som lanseras här.
– Parallellt med den ökande elektrifieringen av vårt produktsortiment är det viktigt att fortsätta att erbjuda NISMO-fans högkvalitativa och spännande modeller, säger Mary Gonzales som är försäljningschef hos Nissan i Europa.

Med en kombination av elbilens direkt vridmoment och snabba acceleration och “mekanisk finjustering” lovas en både praktisk och körglad elsuv för vardagen. Förutom ett sportigare chassi ska Nismo ska ha programmerat bilens drivlina för en kraftfull men ändå lättkontrollerad acceleration. På insidan hittas Nismo-stolar med inspiration från Nissans Formel 1-bilar och som så ofta hos sportigare modeller går interiören i svart med inslag av rött.

Fler detaljer kring lanseringen här presenteras i höst, men redan till helgen kommer Nissan Ariya Nismo att visas upp under Formel E-tävlingen i London.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: