Northvolt Labs Aug 2020-WEB

Northvolt skickar hem arbetare efter spridning av covid-19

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 feb 2021

Coronapandemin har satt stora spår hos de flesta biltillverkare. Nu påverkar det även Northvolts bygge av batterifabriken i Skellefteå.

Västerbotten har sett en snabb smittspridning sista tiden och omkring 150 fall kopplas till personer som arbetar vid bygget.

Sammanlagt arbetar 1000 personer från flera olika länder med projektet och Northvolt har nu infört nya restriktioner.

Det innebär bland annat att enbart personer som haft smittan de senaste sex månaderna får vistas på arbetsplatsen och alla andra snabbtestas vid ingången. Reglerna säger också att endast de som bor temporärt i Skellefteå eller har viktiga funktioner ska komma till arbetet. Det handlar bland annat om personer som ansvarar för snöskottning, matleveranser och underhållsarbete. Alla andra uppmanas att stanna hemma fram till 25:e februari.

Northvolt har även kommit en uppmaning att de som arbetar vid bygget och även deras familjer ska isolera sig.

– Vi uppskattar det här och tar det här på största allvar. Vi håller på med en informationsinsats på fabriken och andra områden kopplade till fabriken, säger Northvolts kommunikationschef Jesper Wigardt till SVT Västerbotten.

Northvolt befinner sig i avslutningen av den första fasen av bygget av batterifabriken. Spridningen av covid-19 ska inte ha påverkat tidsplanen för bygget.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!