Nu blir det lättare att hitta laddare med Google Maps

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 apr 2024

Allt fler biltillverkare väljer att använda eller basera sitt infotainmentsystem på teknik från Google. Men även många som inte har Google Maps integrerat i bilen använder säkert tjänsten. Och med en ny uppdatering ska Google Maps nu göra det enklare att planera laddning av elbilen under resan.

Genom att kombinera AI med användares kommentarer av laddare ska det bli enklare att kunna hitta exakt var den är. Som exempel nämner Google laddpunkter som befinner sig i ett parkeringshus med flera våningar. När du närmar dig platsen ska det då kunna dyka upp en beskrivning som ”Åk in i parkeringsgaraget och följ skyltarna mot utgången. Precis innan du lämnar, sväng till höger.”

Även recensionerna av laddpunkterna ska förbättras för att kunna ge bättre information och mer detaljer. Det ska också gå att se direkt på kartan om det finns lediga laddpunkter och om det är en snabb laddare. Om den exakta effekten anges framgår inte, på exemplet står bara information som ”Fast” eller ”Vert fast”.

Den nya funktionen ska börja rullas ut under kommande månader. Då först till bilar som använder Google för sitt operativsystem, till exempel Volvo, Polestar och Renault. Senare ska funktionerna även komma till mobiltelefoner.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: