Nu finns väntelista för första eldrivna Range Rover

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 dec 2023

Högbyggda suvar är karossen som dominerar bland elbilar idag. Men ursprunget till alla suvar Range Rover går inte att få som elbil. Det är på väg att ändras, när Land Rover nu gör det möjligt att anmäla sig till en väntelista för märkets första helt eldrivna Range Rover.

Med det lovas en elsuv som ska överträffa konkurrenterna i segmentet, vilket i den här prisklassen borde handla om till exempel Mercedes EQS SUV. Prototyper utsätts nu för hårda tester som bland annat ska säkerställa att eldrivna Range Rover kan köra i upp till 85 centimeter djupt vatten.

Vi får också veta att bilen kommer kunna ladda snabbt tack vare ett 800-voltssystem. Förutom det är det ont om tekniska detaljer. Prestandan ska vara jämförbar med dagens Range Rover med V8, så minst 500 hästkrafter är alltså att räkna med. Men än så länge får vi främst nöja oss med löften som att det blir den ”den tystaste och mest raffinerade Range Rover som någonsin skapats”.

Säkert är i alla fall att bilen ska byggas i Storbritannien och använda sig av den nuvarande plattformen MLA, samma som används för dagens Range Rover och Range Rover Sport. Det blir alltså ingen modell som från grunden utvecklats som elbil. Det kommer första med nästa generations elbilar från Land Rover.

Eldrivna Range Rover väntas lanseras i slutet av nästa år eller början av 2025. Några prise har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: