Annons:

Nu finns Tesla Model Y att beställa med plats för sju

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 okt 2024

Det har länge ryktats om en uppdatering av Teslas storsäljare Model Y. Att något sådant inte är aktuellt i år har chefen Elon Musk slagit fast i ett inlägg på X. Men nu breddas utbudet i alla fall när  sjusitsiga Model Y börjar säljas i Sverige. Tidigare har den versionen endast funnits på den amerikanska marknaden. 

De båda sätena på den tredje raden nås genom att skjuta fram andra raden med en knapp på sätena där. Längst bak hittas två USB-C-uttag samt mugghållare och Tesla lovar gott om plats för huvudet då den tredje raden befinner sig under det bakre glaset. När alla säten används går det att lasta 363 liter i bagaget. Med tredje raden nedfälld ryms där 753 liter. 

Den sjusitsiga versionen av Model Y skruvas ihop i Teslas europeiska fabrik utanför Berlin och påverkas därmed inte av strafftullarna på 7,8 procent som läggs på Teslas bilar från fabriken i Shanghai. Priset börjar på 662.670 kronor och versionen med sju sitsar erbjuds endast med fyrhjulsdrift i Long Range-utförandet med en räckvidd på 53,3 mil. Som övriga versioner av Model Y har Tesla just nu ett erbjudande med nollränta vid köp och leverans är beräknad att dra igång innan årsskiftet. 

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: