Nu kan du betala parkering direkt i din Renault med Easyparks app

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 maj 2022

Med Renaults senaste elbil Mégane E-Tech flyttar Googles operativsystem Android Automotive in i bilen. Förutom den välkända tjänsten för navigering och röststyrning öppnas också möljligheten att ladda ned appar direkt från Google Play.

Volvo och Polestar var först ute med Android Automotive och precis som de ingår nu även Renault ett samarbete med parkeringstjänsten Easypark.

Det ska inte förväxlas med Renaults parkeringsassistent, som också den heter Easy Park.

Istället handlar det om att det nu går att ladda ned parkeringstjänstens app direkt till bilens infotainmentsystem för att kunna sköta parkeringen med bilen.

Precis som med mobilen går det då att starta, förlänga och avsluta parkeringen och betalning sker genom appen.

De som brukar glömma bort att avsluta parkeringen går det även att ladda ned funktionen ”Autostop”. Då avslutas parkeringen automatiskt när bilen lämnar parkeringsplatsen.

På sikt väntas Eayspark utöka tjänsten så att du inte heller behöver starta parkeringen vid ankomst.

– De innovativa lösningarna vi tagit fram tillsammans med Renault är en viktig del av framtidens digitala parkeringsupplevelse. Genom att integrera vår prisbelönta app i bilars displayer öppnas en rad möjligheter som ytterligare förenklar parkering och mobilitet. Visionen om en bil som startar och stoppar parkeringssessioner på egen hand är nära, säger Cameron Clayton som är vd på Easypark Group.

Appen ska komma till alla Renaults modeller som använder sig av infotainmentsystemet Open R Link, baserat på Android Automotive.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: