Nu kan du köpa Tesla Roadster i (nästan) nyskick

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 maj 2023

När Tesla till slut lanserar en ny generation av sin roadster är ännu oklart. En del av tekniken som lovades när Roadster 2.0 först visades 2017 har letat sig in Model S Plaid.

Men enligt Teslas designchef Franz von Holzhausen arbetar de på den och lovar att det blir en bil värd att vänta på.

Den som ändå inte orkar vänta har nu chansen att komma över en helt ny Tesla Roadster av första generationen. Tre okörda exemplar av modellen, som tillverkades i drygt 2 000 exemplar mellan 2008 och 2011, är nu till salu efter att ha hittats i en container i Kina.

Foto: Gruber Motors

Hur de har hittats framgår inte och personen som säljer dem verkar också finnas i ett annat land.

Oklart är också vad som hänt med bilarna. En kund ska ha köpt dem 2010, men av någon anledning aldrig hämtat upp dem.

Foto: Gruber Motors

Trots det obefintliga miltalet och optiskt nyskick finns det en del frågetecken kring skicket på bilarna. Det gäller framför allt batteriet som alltså inte har laddats på över tio år. Någon information om hur varmt eller kallt containrarna har förvarats finns det inte heller.

Foto: Gruber Motors

Bilarna ska nu i alla fall säljas genom amerikanska Gruber Motors i Phoenix som servar första generationens Tesla Roadster. Säljaren ser helst att alla tre köps i ett paket, men erbjuder sig också komma till Kina för att möta eventuella köpare.

Planen är också att skeppa bilarna till Gruber Motors i mitten av maj för teknisk genomgång, om de inte sålts innan dess.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: