Nu släpps Tesla Model 3 Standard Range Plus i Sverige

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

12 apr 2019

Men basmodellen, som i USA skulle kosta 35 000 dollar (ex moms) är det inte. I stället kallas modellen Standard Range Plus och kostar i Sverige 531 700 kronor. Till det kommer cirka 9000 kronor i registreringsavgift. Med den statliga premien på 60 000 kronor blir priset således cirka 480 000 kronor.

Att det är en plus-modell innebär att det i stort sett följer med samma premiumpaket som Long Range-modellen. Största skillnaden är att man i Standard Range Plus-modellen inte får uppvärmda baksäten, något nedgraderat ljudsystem, ett enklare kartsystem utan realtidstrafik. Och ingen webbläsare (vem som nu verkligen behöver det?). Standard Range Plus är också bakhjulsdriven och har en kortare räckvidd, 415 km jämfört med 560 km för Long Range-modellen.

Tesla har också förändrat priserna på övriga modeller – ännu en gång. Nu ingår autopiloten som standard i alla Model 3-modeller, som tidigare kostade 33 200 och färgvalen har blivit något billigare. Samtidigt kostar Long Range cirka 11 000 kronor mer. Performance-modellen har samma pris som tidigare, men har nu som sagt autopilot inkluderat i priset.

Den utlovade 35 000 dollars-modellen av Tesla Model 3 har nu försvunnit från amerikanska Tesla-sajten. Den går nu bara att beställa i USA om man frågar efter den i butik. Det gäller även bakhjulsdrivna Long Range-modellen, skriver Electrek.

Om detta gäller i övriga världen, är osäkert, skriver Electrek.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!