Ny lyxlimpa från Hongqi klar för lansering i Sverige

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 jun 2024

Ingen missade nog när kinesiska Hongqi klev in i Sverige med modellen E-HS9. Förutom plats för upp till sju personer har den över fem meter långa bilen marknadens största och mest framhävda grill. Nu utökar Hongqi sitt utbud genom att lansera sedanen EH7 som också det är en rejäl pjäs.

Hong EH7 mäter 4,98 meter på längden och har en hjulbas på tre meter, vilket låter som en rymlig interiör. Med fyrhjulsdrift från dubbla elmotorer bjuder Hongqi EH7 på 619 hästkrafter och ska klara sprinten från 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Utöver det erbjuds även en bakhjulsdriven version där du får nöja dig med 344 hästkrafter och klarar då 0-100 km/h på 5,8 sekunder.

Bakhjulsdrivna Hongqi EH7 med ett batteri på 111 kWh har en räckvidd på upp till 70 mil. Utöver det erbjuds modellen även med ett mindre batteri på 85 kWh, men någon uppgift om hur lång räckvidden då blir nämns inte. Batteriet kan snabbladdas med upp till 250 kW som ska göra det möjligt att ladda från 10 till 80 procent på omkring 25 minuter.

Som standard ingår bland annat panoramaglastak, uppvärmd ratt och baksäten, 360-graderskamera, skyltigenkänning samt adaptiv farthållare. Det finns ingen information om hur stort bagaget är, men det går att dra släp på upp till 1.000 kilo.

Priser ska släppas när beställningarna börjar tas emot under årets tredje kvartal och leverans till kund väntas dra igång under det fjärde kvartalet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!