Nya rykten kring Tesla “Model 2”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 sep 2021

Vid Teslas event Battery Day förra året handlade det mesta om den nya battericellen 4680. Men vid sidan av det lovade Teslas chef även en ”övertygande” elbil till ett pris av 25 000 dollar, alltså lite drygt 210 000 kronor.

Elon Musk sa då att den skulle komma inom tre år. Men detaljerna till bilen, som inofficiellt döpts till Model 2, har sedan dess varit få. Tidigare i somras kom obekräftade rapprter från Kina som uppgav att Tesla redan spikat design och tillverkning kring modellen. Ryktena talade till och med om att Model 2 skulle tillverkas redan i år.

Nu rapporter sajten Teslarati om nya detaljer kring modellen som ska ha presenterats vid ett möte med Elon Musk. Enligt uppgifterna ska modellen vara en utpräglad stadsbil som är helt självkörande och eventuellt komma utan både pedaler och ratt.

Modellen ska börja byggas 2023 och priset på 25 000 dollar ska göras möjligt genom kraftigt sänkta kostnader för batteriet.

Uppgifterna ska nog tas med en nypa salt och de är inte officiellt bekräftade. Men att Tesla i alla fall har planer på en modell som är mindre än Model 3 och som är tänkt att lanseras till ett lågt pris är däremot säkert.

Tesla har tidigare talat om att både utveckla och bygga en mindre modell i Kina.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!