Nya uppgifter: Apples bil börjar produceras 2024

Lotta Hedin

Lotta Hedin

22 dec 2020

Apple har blåst nytt liv i sina bilplaner och sitt arbete med självkörningsteknik, och planerar att producera ett självkörande passagerarfordon 2024, rapporterar Reuters.

Apple ska också arbeta på en egen batteriteknik, som skulle kunna sänka kostnaderna för batterier radikalt. Uppgifterna är inte officiellt bekräftade av Apple, men Reuters hänvisar till källor med ”god insyn i frågan”.

Det är inte första gången det kommer nyheter om att Apple utvecklar bilar. 2014 började företaget arbeta med att ta fram en egen bil från grunden. Projektet avbröts dock, men fick nytt liv 2018 med hjälp av Apple-veteranen Doug Fields, som återvände till företaget efter att ha arbetat för Tesla under en tid.

De senaste åren har det varit tyst om projektet, men enligt Reuters källor har arbetet framskridit så pass mycket att företaget avser starta produktionen av sitt fordon om fyra år.

Enligt tidningens källor är det redan klart att Apple ska köpa in lidarsensorer, som hjälper självkörande bilar att få en tredimensionell bild av vägen, från externa företag.

När det gäller bilens batteri ska Apple arbeta på en design som innebär att mer aktivt material kan packas in i batteriet, vilket ger bilen en potentiellt längre räckvidd. Apple ska också vara inne på att använda LFP-kemi i batterierna , alltså litiumjärnfosfat, som även Tesla nu använder i sina bilar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: