Nytt bolag ska utveckla drivlinor för elbilar i Göteborg

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 jun 2022

På Lindholmen i Göteborg har Volvos ägare Geely etablerat Uni3, ett företagscampus för utveckling av fordonsteknik. Där tas både nya modeller och teknik fram som är tänkt att få se dagens ljus några år in i framtiden.

Där hittas bland annat Geely-ägda Lynk & Co och koncernens forsknings- och utvecklingsföretag CEVT. Men med Chalmers fordonslabb och flera andra teknikföretag i närheten hittas även Toyota Material Handling med utveckling av truckar i campuset.

Det utgörs idag av fem byggnader och en sjätte är redan i planering. Intresset för lokalerna beskrivs som stort och nu flyttar ännu ett företag med fokus på eldrift in. Kinesiska Infimotion Technology utvecklar elektriska drivlinor och flyttar i sommar in i Uni3.

Företaget grundades så sent som förra året. Enligt egen uppgift har de redan levererat två miljoner drivlinor till eldrivna fordon, varav 90 000 till Europa. Till ägarna hör bland annat Geely och Lotus – som också ingår i Geelykoncernen.

Förutom utveckling i Göteborg har Infimotion Technology även verksamhet i Kina.

Senare i år ska företaget börja produktionen av vad de beskriver som en ”högpresterande” drivlina. Om tekniken de utvecklar är något vi kan få se i framtida modeller från Volvo och Polestar är oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: