Nytt räckviddstest: Så långt tar sig Cybertruck med släp

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 jan 2024

Vid presentationen av Teslas Cybertruck 2019 talades det om en räckvidd på upp till 80 mil. När leveranserna av den fyrhjulsdrivna versionen av pickupen kom i gång förra hösten visade sig den ha en räckvidd på 54,7 mil.

Ett räckviddstest på motorväg nyligen visade också att Cybertruck då klarade knappt 41 mil innan batteriet visade noll procent. Något som väckte frågor kring hur det står till med räckvidden med släp för pickupen som ju är konstruerad för att kunna vara en riktig arbetshäst. Beroende på version kan Cybertruck dra släp på upp till 5 ton.

Också det har nu testats genom att låta Cybertruck dra en Tesla Model Y på släp. Resultatet visar att kombinationen gör att Cybertruck då kan köra 160 miles, eller 25,8 mil. Tyvärr avslöjas inte vikten på släpet, men enligt sajten Electrek borde den ligga på strax över 2,7 ton.

Under testet kördes pickupen 17,7 mil och hade en genomsnittlig förbrukning på 4,5 kWh per mil. För att öka räckvidden erbjuder Tesla även ett batteripaket för 16.000 dollar att lägga på flaket. Med det ska Cybertruck få ytterligare 20 mils räckvidd.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!